Peking eend van topkwaliteit

Bij Tomassen Duck-To B.V. produceren we dagelijks pekingeenden van topkwaliteit. Goed van smaak, mooi gekleurd met een goede structuur en vrij van kneuzingen en resthaartjes.
Het resultaat van hoge standaard in productietechniek, de beheersing van de gehele geïntegreerde productieketen en de inzet van goed opgeleide medewerkers.
We streven naar een continue verbetering op gebeid van voedselveiligheid en hygiëne.
Een onafhankelijke certificerende instelling toetst periodiek de werking van ons HACCP-systeem in verband met IFS- en BRC-certificering.

Bij ‘Tomassen’ staat de klant centraal. Door onze flexibiliteit, de eigen logistiek en het uitgebreide assortiment spelen we gemakkelijk in op uw wensen.

BR 9, 10 052

Certificering voedselveiligheid en Halal

Tomassen Duck-To B.V. werkt al jaren conform een HACCP-voedselveiligheidsysteem om zo te voldoen aan de strenge BRC- en IFS-eisen (resp. British Retail Consortium en International Food Safety). Namens de overheid controleert de NVWA het systeem inhoudelijk, inclusief de dagelijkse naleving daarvan.

De onafhankelijke organisatie Halal Quality Control ziet er op toe dat het slachten volgens de specifieke richtlijnen plaatsvindt. Bij elke, Halal geslachte, partij wordt een Halal-certificaat afgegeven, geldend voor die specifieke partij.

Gezondheid, Welzijn en Duurzaamheid

 

Een goede gezondheid is in het belang  van de dieren zelf en voor de mens. Onze Duck-To pekingeenden worden dan ook, onder optimale omstandigheden, zonder snavelbehandeling op duurzame wijze grootgebracht. Al onze medewerkers zijn goed opgeleid op gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn en daarmee een waarborg voor constante kwaliteit.

Medicijngebruik nihil

De dieren hebben relatief veel ruimte: 5-7 eenden per m2. Ze leven op (elke dag) vers stro en hebben continu de beschikking over vers water en GMP+ gecertificeerd voer. Dit bestaat voor een belangrijk deel uit graan, is volledig plantaardig en vrij van medicijnen en antibiotica. Door de goede verzorging van deskundige, gepassioneerde eendenhouders komen ziektes nauwelijks voor. Het medicijngebruik is nihil.

Hergebruik van stro

Saillant detail: het stro is afkomstig uit de aangrenzende Flevopolder. Na het schoonmaken van de stallen gaat de mest met stro als natuurlijke bodemverbeteraar weer terug naar onder andere diezelfde polder.

Gezond vlees

Om de veiligheid van de voedselketen te garanderen, staat de Nederlandse pluimveesector onder scherp toezicht. Geen enkele eend verlaat de slachterij zonder dat een onafhankelijke keurmeester van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) het dier onder ogen heeft gehad. Met een Duck-To eend zet u dus een gezond stuk vlees op tafel.