Eendenbroederij Duck-To-Farm

Dankzij Eendenbroederij Duck-To-Farm heeft Tomassen rechtstreeks grip op de kwaliteit binnen de totale productieketen. Daarmee onderscheiden we ons van alle andere eendenproducenten. Van elke eend kennen we de afkomst en de productieomstandigheden. Alle moederdieren groeien ‘in eigen beheer’ op.

Optimale condities in de broederij
De eieren worden, onder optimale condities, uitgebroed in moderne, computergestuurde broedmachines in onze eigen broederij. De eieren worden regelmatig gekeerd, zodat na 28 dagen prachtige eendenkuikens geboren worden.

Verzorging door eendenhouders
Na een uitgebreide controle van de dieren, gaan deze met volledig diervriendelijk en geconditioneerd vervoer naar een van de veertig met ons samenwerkende, geselecteerde eendenhouders. Zij verzorgen de dieren volgens onze protocollen, onder de meest ideale omstandigheden. In deze nieuwe fase van het productieproces kunnen zij daarbij terugvallen op de expertise van onze specialisten van de buitendienst.

Voer naar eigen recept
Het gecontroleerde eendenvoer wordt, naar eigen recept, speciaal voor onze eenden samengesteld en geproduceerd. Als de dieren slachtrijp zijn, worden deze in alle vroegte gevangen door een gecertificeerde vangploeg en daarna met eigen transport naar onze slachterij getransporteerd.

Duck-To Farm had in 2016 op hun daken het grootste zonnepark van Nederland met een kleine 8.000 zonnepanelen. 

Ontdek meer: