Eend van topkwaliteit

Eendenslachterij Tomassen Duck-To B.V. produceert dagelijks eenden van topkwaliteit. Goed van smaak, mooi gekleurd en vrij van kneuzingen en resthaartjes. Dat is het resultaat van de hoge standaard in productietechniek, de beheersing van de gehele geïntegreerde productieketen en de inzet van goed opgeleide medewerkers. Daarnaast streven we naar een continue verbetering op gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

Een onafhankelijke certificerende instelling toetst periodiek de werking van ons HACCP-systeem in verband met IFS- en BRC-certificering. 

Opgegroeid in ruime stallen bij gepassioneerde boeren

De marktleider voor kwaliteit, kleur, smaak en vetprecentage

Duurzaam door totaalgebruik en restverwerking

100% Nederlands product

De hele dag zelf beschikking over voeding van granen en water

Vrij van medicijnen en antibiotica

Totale keten in eigen beheer

Keurmerken

Certificaten

Tomassen Duck-To B.V. werkt al jaren conform het HACCP-voedselveiligheidsysteem om zo te voldoen aan de strenge BRC- en IFS-eisen (resp. British Retail Consortium en International Food Safety). Namens de overheid controleert de NVWA het systeem inhoudelijk, inclusief de dagelijkse naleving daarvan. 


BR-Tomassen is gecertificeerd leverancier van Halal-pekingeenden: puur eend zonder enige toevoeging. Om besmetting met Haram te voorkomen wordt altijd aan het begin van de dag begonnen met Halal slachten. Alle apparatuur is de dag daarvoor grondig gereinigd en volledig ontsmet.

Onze Halal eenden worden gecertificeerd door de Halal Quality Control. Deze onafhankelijke instantie ziet er op toe dat het slachten van de eenden gebeurt volgens de geldende richtlijnen voor Halal slachten. Onze klanten krijgen bij elke afgenomen partij Halal eenden een Halal-certificaat.

Gezondheid, Welzijn en Duurzaamheid

Een goede gezondheid is in het belang van de dieren zelf en uiteraard voor de consument. Onze Duck-To Pekingeenden worden dan ook onder optimale omstandigheden, zonder snavelbehandeling, op duurzame wijze grootgebracht. Al onze medewerkers zijn goed opgeleid op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn en daarmee een waarborg voor constante kwaliteit.

Medicijngebruik nihil

De dieren hebben relatief veel ruimte. Er leven 6 of 7 eenden per m2 en leven op (dagelijks) vers stro en hebben continu de beschikking over vers water en GMP+ gecertificeerd voer. Dit bestaat voor een belangrijk deel uit graan, is volledig plantaardig en vrij van medicijnen en antibiotica. Door de goede verzorging van deskundige, gepassioneerde eendenhouders komen ziektes nauwelijks voor. Het medicijngebruik is nihil.

Hergebruik van stro

Het stro is afkomstig uit de aangrenzende Flevopolder. Na het schoonmaken van de stallen gaat de mest met stro als natuurlijke bodemverbeteraar weer terug naar onder andere diezelfde polder.

Gezond vlees

Om de veiligheid van de voedselketen te garanderen, staat de Nederlandse pluimveesector onder scherp toezicht. Geen enkele eend verlaat de slachterij zonder dat een onafhankelijke keurmeester van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) het dier onder ogen heeft gehad. Met een Duck-To eend zet u dus een gezond stuk vlees op tafel.