Gecontroleerd productieproces

De productie van Tomassen Duck-To B.V. is een volledig geïntegreerd proces. Dit zorgt ervoor dat elke schakel binnen de productieketen – van voer tot het eindproduct – wordt beheerd en de kwaliteit van de keten streng wordt bewaakt.

Onze werkwijze van begin tot eind:

1. Bevruchte eieren

De bevruchte eieren gaan naar onze eigen broederij in de buurt van het slachthuis. De eieren worden onder strikte voorwaarden gehouden en worden geplaatst in geavanceerde incubators. Daar worden zij 24 uur per dag gemonitord en gecontroleerd. Na 28 dagen komen de eieren uit. Gezonde eendenkuikens zijn het resultaat.

2. Gezonde eenden

Na het uitkomen worden de kuikentjes getransporteerd naar gespecialiseerde veredeling boerderijen, waar hygiëne en dierenwelzijn van primair belang zijn. De eenden leven op een strooien bed, en met slechts 6 of 7 eenden per m2 is er genoeg ruimte om te groeien. De eenden worden gevoed met speciaal ontwikkeld, volledig natuurlijk dieet, vrij van antibiotica en groeibevorderaars. Binnen 6 tot 7 weken groeien de kuikentjes naar een geschat levend gewicht van 3,2 kg.

3. De slachterij

Met ons eigen transport worden de eenden in het slachthuis afgeleverd in Ermelo. Volledig opgeleid personeel verwerkt hier miljoenen eenden per jaar. Dit gebeurt met gebruik van machines in een breed scala aan kwaliteitsproducten voor eenden. Kwaliteit en voedselveiligheid zijn een belangrijke prioriteit bij permanente Nederlandse veterinaire (NVWA) monitoring.

4. Bangkok Ranch

Bangkok Ranch, in Thailand beschikt over een eigen kookinstallatie waar 25% van de hele BR-Group productie wordt klaargemaakt voor export naar Europa. Veel handige concepten vinden hun weg naar Europese klanten in een verscheidenheid van markten. Het meest populaire en gewaardeerde product is het merk van Dalee; gebraden eend zonder been.

5. Logistiek

Met een grote logistieke service is Tomassen in staat om te voorzien in alle transportbehoeften, inclusief eieren en pluimvee. Onze temperatuurgeregelde voertuigen leveren Tomassen Duck-To producten aan verschillende Europese klanten, terwijl logistieke partners onze internationale klanten bedienen.